Verőcei Péter és Verőcei Márk

“Minden az Alibi Caféval, a mostani Vendelinnel indult. 1994-ben elindítottam Győrben a Honvéd ligettel szemben az Alibit, ahol szerettem volna magas minőségű, nem mindennapi kávékkal kiszolgálni vendégeimet. Akkor találkoztam a Brando-val és elindítottuk azóta is folyamatos együttműködésünket. A Brando azóta óriásira nőtte ki magát, jelenleg az európai top5 kávégyártója közé tartozik a maga 380kg/h pörkölési kapacitásával.

A Peter’s születése 2005-re tehető, amikor úgy döntöttünk, hogy az összegyűjtött tapasztalataink alapján saját kávéinkat szeretnénk megalkotni. Érdekesség, hogy első termékünknek, a Goldnak az arculatát egy képzőművész tervezte, ami azóta is változatlan és az is marad.

Kezdetektől Takács Laci barátom a szerviz háttérrel és Mészáros Laura barátom pedig a pénzügyi és gazdasági háttér rendbe tartásával mellettem volt. 2008-ban kiköltöztünk Tényőre, ahol növelni tudtuk a szervizünk és raktáraink kapacitását.

A tradíciók mindig fontosak voltak számomra, ezért két éve átköltöztünk Gyirmótra, ahol egy a régóta családunk tulajdonában lévő telken folytatjuk a munkát. Itt elindítottuk webáruházunkat és egy nagyobb raktárral, logisztikai háttérrel bővítettük családi vállalkozásunkat. Az utóbbi időben elsősorban a kiemelt partnereinkkel foglalkozom, itt kiemelném a Pedro pékséget, akikkel már közel 10 éve töretlen az együttműködésünk.” – V. Péter – A Peter’s Caffé tulajdonosa

“Gyakorlatilag a Peter’s-nél nőttem fel, hiszen amióta az eszemet tudom részt veszek valamilyen szinten a családi vállalkozásban. Középiskola mellett szakmai gyakorlatomat Kaposváron a Brando-nál töltöttem, ahol beleláttam a cég működésébe, a kávépörkölésbe és az üzletkötés világába. 2022 nyarán kezdtem el teljes állásban dolgozni édesapám mellett a Peter’s Caffé-nál, ahol eleinte a területi képviselők munkáját segítettem. Jelenleg a képviselői, üzletkötő feladataim mellett a cég fejlesztésére fordítom a legtöbb időmet, így elkezdtük kiépíteni az online jelenlétünket és elindítottuk webáruházunkat.” – V. Márk